Nieuwsbrief Utrechtse Speeltuinen Herfsteditie 2019: inspiratie, vernieuwing en herinrichting

Beste Utrechtse speeltuinen, partners en geinteresseerden,

 

De zomer zit er helaas alweer op. Hopelijk heeft iedereen genoten en is iedereen weer vol energie voor 2019 en natuurlijk richting het nieuwe jaar 2020. De jaarplannen voor 2020 die nodig zijn voor de subsidieaanvraag zijn als het goed is weer allemaal gemaakt en ingediend. Een van de kwaliteitscriteria en leukste onderdelen is hoe je als speeltuin voor een uitdagende inrichting zorgt. In deze nieuwsbrief belangrijke aankondigingen hierover zoals de feestelijke (her)opening van Noordse Park dinsdag 22 oktober, input Utrechts speeltuinen handboek, maar ook praktische zaken zoals opgave EHBO-BHV. Doe ook weer inspiratie op en stop nooit met spelen, er is altijd ruimte voor vernieuwing!

 

Feestelijke (her)opening Speeltuin Noordse Park

"Het is feest in speeltuin Noordse Park! Op dinsdag 22 oktober om 17 uur opent wethouder Victor Everhardt het vernieuwde speelterrein. Je bent van harte welkom hierbij. Dan vieren we de resultaten van een jaar lang hard werken met honderden helpers. En daarmee de afronding van het project Noordse Park in beweging. Het project ging erom de buurt weer naar buiten te krijgen. In beweging. Off line. Bij ons in de speeltuin. En dat hebben we geweten.
 
Vaders, moeders en kinderen stopten hun telefoons in de zak en staken de handen uit de mouwen. Medewerkers van diverse organisaties kropen achter hun laptops vandaan en genoten zichtbaar van het klussen buiten bij ons. Teambuilding en maatschappelijke inzet gaan goed samen! Tienduizend stoeptegels schepten we weg. Honderd stukken hekwerk trokken we uit de grond. Om ruimte te maken voor groen. En nu is er volop gras - rond het zwembad, op het voetbalveld en in het hart. Er zijn verschillende tuinen en borders, verzorgd door ouders, kinderen en het vaste trouwe tuinkluppie.
 
En wat deed dat in de speeltuin? De sfeer is heel vriendelijk. De schoenen gingen uit in de tuin, de kleedjes werden uitgespreid in het gras. We snoepten van de aardbeien, bessen en frambozen. De friettuin is een hit. We schilderden met verf gemaakt van planten. Heerlijk, dat buitenleven midden in de stad, vlak bij huis!
 
En zijn we klaar? Nee. Noordse Park is altijd in beweging. Je bent nog steeds van harte welkom om je uit te leven bij ons in de speeltuin. Dinsdag 22 oktober staan we even stil bij onze schepping. Tijd voor een feestje! Naast een hapje en drankje zijn er voor de Utrechtse speeltuinmakers inspirerende workshops. We horen dan ook graag of je komt. 
Geef je op bij Janneke:
 
Whatsapp: 06 34 95 10 41
Mail: info@speeltuinen.org
 

DIY.jpg

Inspiratieboek Utrechtse Speeltuinen DIY

Wij zijn als kwartiermakers bezig met het ontwikkelen van een Utrechtse Speeltuinen Handboek: Speeltuinmaken DIY. Wat vinden jullie belangrijk wat hier in komt te staan? Hebben jullie misschien een leuke inspirerende naam voor dit handboek? Laat het ons weten! De leukste inbreng wint een prijs!

Over de input van het handboek willen we ook met jullie brainstormen tijdens een bijeenkomst. Ook voor degenen die een bijdrage leveren tijdens deze bijeenkomst staat een leuke verrassing te wachten. Geef je op bij Alexander, bij 5 speeltuinaanmeldingen gaat een datum geprikt worden. Zorg er dus voor dat jouw inbreng wordt mee genomen:

Whatsapp: 06 23 42 49 58

Mail: info@speeltuinen.org

Opgave EHBO&BHV

Vorig jaar zijn we gestart met het organiseren en laten uitvoeren van EHBO&BHV cursusdagen. Deze waren volgens ons heel leerzaam en een groot succes. Ook dit jaar willen we deze weer voor de speeltuinen organiseren. Janneke komt op korte termijn met data en kosten voor deze workshops in de Utrechtse speeltuinen app groep. Je geeft je dan op bij Janneke met hoeveel man je wil komen. Zorg dat je van tevoren betaald hebt om je aanmelding officieel te maken. Heb je nog vragen of speciale wensen, neem contact op met Janneke:

Whatsapp: 06 34 95 10 41

Mail: info@speeltuinen.org

BHV.JPG

Website Utrechtse Speeltuinen

Afgelopen juli was tijdens de feestelijke verzelfstandiging van de Watergeus ook officieel de Utrechtse Speeltuinen website gelanceerd. Inmiddels weten steeds meer speeltuinen de website te vinden en zetten speeltuinen hun foto's op de website. Heb je jouw speeltuin ook al gecheckt? Naast leuke foto's kan je ook zelf informatie aanleveren zodat deze weer actueel is voor (potentiele) bezoekers. Zorg ervoor dat iedereen jouw speeltuin kan vinden en dat de juiste info beschikbaar is!

Ga naar: www.utrechtsespeeltuinen.nl en zoek jouw speeltuin op. Rens Hansen (ontwikkelaar) heeft gezorgd dat elke speeltuin kan inloggen. Meer info? Neem contact op met Rens Hansen:

renshansen@gmail.com

Binnenkort nog meer nieuws, want ook de gemeentelijke beleidsdocumenten en bijbehorende kennisplatform kunnen gevonden gaan worden via deze speeltuinenwebsite. We houden jullie op de hoogte!

NUSO: Gratis training voor speeltuinbesturen

Via onze samenwerkingspartners blijven wij op de hoogte van alle ontwikkelingen in de speeltuinwereld, zo ook van de NUSO. Laat je vooral inspireren en informeren. Via de laatste nieuwsbrief is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gratis training te volgen voor speeltuinbesturen. Ben je hierin geinteresseerd? Kijk voor meer informatie op:

https://www.nuso.nl/2019/09/26/nieuw-besturen/

Speeltuinbesturen.png

Jantje Beton nieuwsbrief: Stop nooit met spelen!

Ook Jantje Beton verstuurt inspirerende nieuwsbrieven met leuke tips, weetjes en informatie. Volg ze! Onder het motto van "je bent nooit te oud om te spelen!" weten ze iedereen in beweging te brengen:

De Jantje Beton Speelbeweging

JantjeBeton.png

Vrijwilligerscentrale Utrecht (VC Utrecht): Vinder app en vrijwilligerstrofee

De Vrijwilligerscentrale Utrecht (VWC) is dé vrijwilligersorganisatie in Utrecht. In september was de feestelijke lancering van de Vinder app. Vinder is dé app om het vinden van vrijwilligerswerk gemakkelijker te maken. Als potentiele vrijwilliger swipe je langs vacatures van veel verschillende organisaties en kan hij/zij iets vinden wat bij hem/haar past. Jouw speeltuinorganisatie kan hier natuurlijk gebruik van maken om op een innovatieve en leuke manier vrijwilligers aan te trekken!

Kijk voor meer informatie op: https://www.vcutrecht.nl/vinder

Via de nieuwsbrief van VC Utrecht werden wij ook op de hoogte gebracht van de vrijwilligerstrofee. Heb jij ook een kanjer van een vrijwilliger in de speeltuin lopen? En wil jij deze vrijwilliger of organisatie nomineren? Dan wil de jury graag van je weten waarom jij deze persoon of deze organisatie voordraagt: probeer in de tekst voor de nominatie de jury te overtuigen waarom juist jouw genomineerde zo bijzonder is en volgens jou de Utrechtse Vrijwilligers Trofee 2019 moet winnen!  

Nomineren kan tot 30 oktober 2019. Kijk voor meer info op: https://www.vcutrecht.nl/vrijwilligers-trofee

 

Wij wensen iedereen weer veel speelplezier!

 

Met speelse groet,

 

Janneke en Alexander

Kwartiermakers Utrechtse Speeltuinen

info@speeltuinen.org

 

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld je af door dit te mailen naar info@speeltuinen.org