Nieuwsbrief Utrechtse Speeltuinen Lente 2021: Lancering Utrechts Speeltuinplatform

Beste speeltuinmakers, bestuurders en alle geinteresseerden,

 

10 maart trapte Erik Scherder af met een inspiratievolle workshop "Waarom het kinderbrein wilt spelen." Hierop aansluitend zijn wekelijkse digitale inspiratie bijeenkomsten gehouden voor de Utrechtse speeltuinen om er ook voor te zorgen hoe de kinderen dan zo goed mogelijk kunnen spelen. Heb je een bijeenkomst gemist of wil je de verslagen en inspiratie teruglezen?! Binnenkort zijn deze allemaal terug te vinden op het Utrechts Speeltuinplatform... 

 

Lancering Utrechts Speeltuinplatform

Jajaaa het is eindelijk zover! Het Utrechts Speeltuinplatform is gelanceerd! Zowel de speeltuinmakers als besturen hebben kennis kunnen maken met het speeltuinplatform. Op de homepagina (www.speeltuinplatform.nl) kunnen alle Utrechtse speeltuinen en geinteresseerden terecht voor alle speeltuinen, projecten, (beleids)documenten, agenda en nieuwsbrieven. Wil je meer kennis uitwisselen, inspiratie en bijvoorbeeld contacten opzoeken, of inspiratieprojecten inzien dan is er voor elke speeltuin een gratis account beschikbaar gesteld door ontwikkelaar Sander Peters. Hiermee kun je inloggen en al deze actuele kennis inzien, actuele informatie van jouw speeltuin zelf updaten en inspiratie vinden! De meeste speeltuinen zijn hier al mee aan de slag gegaan. Jouw speeltuin nog niet? Geef je op bij Alexander (info@speeltuinen.org).

 

Webinar nieuwe WBTR-wet en stappenplan

Di 1 juni 19:30-20:30 uur:

Een greep uit de kas of vriendjespolitiek bij aanbesteding van opdrachten... Het komt vaker
voor dan je denkt. Daarom gaat er per 1 juli 2021 een nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De overheid wil met de wet voorkomen dat stichtingen en verenigingen schade ondervinden door wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten.
Wat dat in praktijk voor stichtingen en verenigingen betekent, legt Frank Koreman van IVBB
uit tijdens een informatief, gratis webinar op dinsdag 1 juni van 19.30 tot 20.30 uur. Schrijf je hier voor de webinar in. Je kunt dan ook een kortingscode ontvangen om een stappenplan aan te schaffen, waarmee je je organisatie voorbereidt op de nieuwe wetgeving.

De bijhorende registratielink die met jullie achterban gedeeld kan worden is:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUudOyhrTgiGNN8H4DdAg33Abaff_HMfEFG

 

Online bijeenkomst Samen Spelen Utrecht

Do 27 mei 9:30-11:45u:

Spelen is van levensbelang voor kinderen. Dat hoeven we jullie niet uit te leggen! Als kinderen de kans krijgen, spelen ze altijd en overal. In Nederland is samen spelen voor meerdan 100.000 kinderen met een beperking niet vanzelfsprekend. In Utrecht werken wedaarom aan toegankelijkere speeltuinen en samenspeelactiviteiten zodat alle kinderen - ook kinderen met een beperking - nog beter mee kunnen spelen in onze stad. De eerste sessie was vandaag 27 mei van 9.30-11.45 uur. Er is nu al een grote interessante groep deelnemers. Naast speeltuinen zijn er ook ouders als ervaringsdeskundigen en experts waar je terecht kunt met vragen en ideeën over samen spelen. Kon je er niet bij zijn, maar wil je wel op de hoogte blijven, dan kun je ook een verslag van de bijeenkomst ontvangen. Mail naar info@speeltuinen.org of kijk binnenkort op het speeltuinplatform waar alle nodige informatie en inspiratie gedeeld wordt.

SamenSpelen.png

Collectief

Sinds een aantal jaar zijn meerdere Utrechtse speeltuinen vanuit de buurt tot volledig zelfstandige organisaties ontwikkeld. Op deze manier is veel initiatief, kracht en eigenaarschap ontstaan op deze plekken. Echter zijn er vele voordelen te behalen door de gezamenlijke krachten te bundelen als collectief. Dit jaar wilt men een start maken in praktische kleine uitwisseling zoals het ontwikkelen van een stempelkaart, maar ook met het opzetten van een gezamenlijke boekhouding en salarisadministratie inclusief accountantsverklaring. Juist de pragmatische insteek en gezamenlijk optrekken is hierbij het streven. Elke speeltuin behoudt zijn eigen, unieke karakter, maar op termijn zien we een sterk collectief veel opbrengen met name om veel tijd, energie en kosten te besparen. Op het speeltuinplatform is een start gemaakt om de juiste kennis en informatie uit te wisselen. Wil je ook aansluiten of meer informatie? Neem contact op met Alexander via info@speeltuinen.org.

Stempelkaart.jpeg

Subsidieverantwoording 2020

Voor 1 juni staat de deadline voor de subsidieverantwoording. Bij de bestuurdersbijeenkomst op 22 april zijn belangrijke documenten, formats en protocollen besproken en na afloop gedeeld door de Gemeente. Via www.speeltuinplatform.nl/gemeentebeleid vind je nogmaals deze belangrijke documenten terug zodat deze ook blijvend op het speeltuinplatform te vinden zijn. 

 

Met speelse groet,

Marijke, Janneke en Alexander

Kwartiermakers Utrechtse Speeltuinen van de Toekomst

Utrechtse Speelbeweging

info@speeltuinen.org

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld je af door ons een mailtje te sturen.