Nieuwsbrief Utrechtse Speeltuinen Voorjaarseditie 2022

Beste speeltuinen, partners en alle geinteresseerden,

 

Het vrije spelen staat weer op nummer 1 en uiteraard gaan we dit jaar weer zorgen voor nog meer vreugde, uitdaging, ontwikkelingen en mooie Utrechtse speeltuinen. Lees hier alle recente ontwikkelingen:

 

Bankaplein 90 jaar!

Mei 2022 mei is speeltuin Bankaplein 90 jaar oud. Een leeftijd om trots op te zijn. Dit willen we graag vieren met alle speeltuinen uit Utrecht. Daarom organiseren we in samenwerking met kwartiermakers Alexander en Janneke een speeltuindag vol workshops, kennisuitwisseling en nieuwe ideeën. Heel tof en bruikbaar dus ook voor jouw speeltuin (besturen en speeltuinmakers)!

Meld je (voor een onderdeel) aan via: bart@speeltuinbankaplein.nl. Kom jij ook?!

Locatie: Speeltuin Bankaplein Billitonstraat 7, 3531 HJ Utrecht
Datum: 14 mei 2022
Tijd: 10:00 – 16:00


Banka.jpeg

 

JOGG Team Fit: Gezonde Speeltuinen

Dinsdag 22 februari was de (online) kickoff Gezonde Speeltuinen. Speeltuinen spelen een belangrijke rol bij het gezond opgroeien van de Utrechtse jeugd. Team Fit coach Lennert en Alexander zijn na de kickoff langs gegaan bij de speeltuinen en hebben m.b.v. challenges in beeld kunnen brengen welke stappen gemaakt kunnen worden. Sportspeeltuin Abstede, Noordse Park en Natuurspeeltuin de Hoef gaan de uitdading aan. Meer info? Of ga jij ook voor de Topprestatie? Neem contact op met Lennert (Lennert.Schuttenbeld@teamfit.nl) of Alexander (info@speeltuinen.org).

 

Topprestatie.jpeg

JOGGHoef.jpeg

 

Speelbarometer Academie van de Stad en Hogeschool Utrecht

In samenwerking met Academie van de Stad en de HU zijn we gestart met het ambitieuze project "Spelenderwijs"; een nieuwe tool waarmee bij de bezoekers van de speeltuinen waardevolle input kan worden opgehaald over de tevredenheid en beleving. Aan het einde van het project leveren de studenten een advies op aan de gemeente Utrecht. Bij dit advies zit een uitgewerkt, onderbouwd en getest prototype wat de speeltuinen in kunnen zetten.

Speelbarometer.jpeg

 

Samen Speeluitjes

De aanvraag voor Utrecht 900 is er uit! Marijke, Ilse en het Wheelchair Skills Team hebben samen met de samenspeeltuinen en ons (Alexander en Janneke) een aanvraag gedaan om in de week van de toegankelijkheid samenspeeluitjes te organiseren.

We nodigen dan klassen van regulier en speciaal onderwijs uit om op de samenspeeltuinen te komen spelen om kinderen en ouders te verbinden. Dus welkom in onze samenspeeltuin! In juni horen we meer.

 

Janneke en Alexander

Kwartiermakers Utrechtse Speeltuinen van de Toekomst

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld je af via info@speeltuinen.org