Nieuwsbrief Utrechtse Speeltuinen Wintereditie 2022

Beste speeltuinen, partners en alle geinteresseerden,

 

Afgelopen jaar hebben we weer gezond, samen, en avontuurlijk kunnen spelen. Met name de ontwikkelingen rondom de collectieve samenwerking zijn momenteel spannend en daarmee gaan we het nieuwe jaar vol enthousiasme mee door. Voor nu een overzicht van de laatste actualiteiten. We wensen iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond en speels 2023! 

 

Collectieve samenwerking Dwarsverband

Zoals afgesproken zouden we een derde bijeenkomst organiseren om de ontwikkelingen rondom de collectieve samenwerking Dwarsverband te bespreken en jullie wensen en behoeften hierop af te stemmen. Woensdag 22 februari gaan we deze derde bijeenkomst houden om jullie te informeren en samen de contouren verder te schetsen. De huidige speeltuinleden van Dwarsverband worden hier ook voor uitgenodigd zodat zij ook kunnen benoemen wat Dwarsverband hen nu al brengt en wat het ons allen zou gaan opleveren.

Dus noteer: woensdag 22 februari van 19:30-21:30 (locatie volgt)

 

Bijeenkomst Samen Spelen: Save the date!

Graag nodigen we jullie allemaal uit om 2 februari bij elkaar te komen voor een toffe samenspeel bijeenkomst! Locatie volgt maar zet vast in je agenda dat we om 19.00 starten met soep of iets anders lekkers en om 19.30 het programma begint. Deze bijeenkomst is interessant voor speeltuinmakers plus bestuurders en juist voor alle 21 speeltuinen! Wij zorgen voor een interessante spreker waar iedereen op kan inhaken, je kennis op doet over samen spelen en komen Ilse en Marijke vertellen over de samenspeeluitjes.

 

Speeltuinplatform 2023: inspiratie en kennisdeling 

Het Utrechts Speeltuinplatform is vorig jaar gelanceerd. Zowel de speeltuinmakers als besturen hebben kennis kunnen maken met het speeltuinplatform. Op www.speeltuinplatform.nl kunnen alle Utrechtse speeltuinen en geinteresseerden terecht voor kennis en kunde, (beleids)documenten, agenda en nieuwsbrieven. Achter de schermen is het platform doorontwikkeld om zo de collectieve kennisdeling en inspiratie te optimaliseren. Zo vind je op de inspiratiepagina specifieke informatie over de projecten samenspelen, avontuurlijk spelen en gezond spelen. Maar ook de vaak gezochte beleidsstukken, begrotingsformats voor de rapportage enz. zijn hier nu makkelijk te vinden. Ben je geinteresseerd in soortgelijke speeltuinen? Filter op de mate van verzelfstandiging op de homepagina zodat je andere speeltuinen kunt vinden en contacten. Ook de invalpool waar speeltuinen en ZZP'ers vraag en aanbod kunnen plaatsen is nu op dit platform gerealiseerd!

Platform.png

 

Invalpool: Matchen ZZP'ers met de Utrechtse speeltuinen 

Ziekte? Vakanties? Leuke activiteiten of workshops betrekken in jouw speeltuin?! Zoals eerder aangekondigd zijn wij bezig een invalpool op te zetten om deze uitdagingen en kansen te benutten. Inmiddels hebben we al een aantal enthousiaste ZZP'ers en speeltuinen. Woensdag 8 februari organiseren wij dan ook van 9:30-11:30 een open dag op speeltuin Bankaplein om matches te maken tussen deze enthousiaste speeltuinen en ZZP'ers. Geef je hier op als ZZP'er en of je aanwezig bent op 8 februari. Wil je als speeltuin meedoen? Neem contact op met Bart: bart@speeltuinbankaplein.nl of 06 53479237. 

Werving Invalpool.jpg

 

Gezond Spelen: Topprestatie 

Waar eerder Noordse Park al een uitreiking heeft mogen ontvangen, mocht Natuurspeeltuin de Hoef de Topprestatie op 13 december ontvangen uit handen van wethouder Eelco Eerenberg voor het gezonder maken van hun speeltuin. Er was heerlijke vers gemaakte soep en kinderen konden meedoen aan een geurwedstrijd of hun eigen smaakwater maken. Om zo te laten zien dat gezond naast lekker, vooral ook erg leuk kan zijn! Wil je weten hoe je als speeltuin ook in 2023 voor de Topprestatie kan gaan? Neem contact op met Lennert: lennert.schuttenbeld@teamfit.nl.

GezondSpelen.jpg

 

Avontuurlijk Spelen

In 2022 is er een enthousiaste club van speeltuinen aan de slag gegaan met het thema Avontuurlijk Spelen. Na inspiratie en trainingsbijeenkomsten hebben een aantal speeltuinen dit uiteindelijk vertaald in een concreet plan om hun speeltuin echt avontuurlijk te maken. Met zijn avontuurlijke bril heeft expert Martin van Rooijen deze plannen kunnen bekijken en weer met inspiratie kunnen teruggeven. In 2023 zullen de plannen aan de gemeente worden gepresenteerd en daarna kunnen we ook echt aan de slag om de speeltuinen nog avontuurlijker te maken.

AVonS.jpeg

 

Workshop financiën: Traject Rien Kooij

Het bestuur van de Watergeus gaat als een van een viertal speeltuinen meedoen aan de workshop financiën van Rien Kooij (BO Effectief subsidiebeleid) en hebben ter ondersteuning van het boekboud pakket al even afgestemd met Rien. Michiel van der Eijk (bestuurder Watergeus) laat weten: "het heeft hij ons nu al goede tips gegeven ook ten aanzien de begroting voor nu en in de toekomst, ik zou het alle bestuurders aanraden." Er is nog plek om mee te doen, wil jij als bestuur ook meedoen? Geef dit dan door bij Elhousine: e.alaoui@utrecht.nl.

 

Agenda

2 februari: Bijeenkomst samen spelen (19:00-21:00) locatie volgt

8 februari: Bijeenkomst invalpool speeltuin Bankaplein (9:30-11:30)

22 februari: Bijeenkomst collectieve samenwerking Dwarsverband (19:30-21:30) locatie volgt

 

Hele fijne dagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Janneke Baan en Alexander van den Kommer

Kwartiermakers Utrechtse Speeltuinen van de Toekomst

HNY.jpeg

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld je af via info@speeltuinen.org